reza2000 کاربر جدید وضعيت: آفلاين 25 مهر ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 3 امتياز: 0 تشکر کرده: 0 تشکر شده 0 بار در 0 پست
ارسال شده در: چهارشنبه، 18 آذر ماه ، 1388 01:53:13 موضوع مطلب: گفتگوی بی بی سی با دکتر سروش
سلام
یه سری از جملات مهم در مصاحبه را وارد می کنم برای استفاده دوستان
_دانشگاه های ما امروز عطر و بوی گلستان اسلامی را ندارند.
_آنها وقتی می گفتند اسلامی، منظورشان جسم اسلام و قشر اسلام و فقه اسلامی بود و وقتی که بنده و امثال ما از اسلام سخن می گفتيم، غرضمان روح اسلام بود.
_الان ديگر چند چيز فاش شده است. يکی اينکه اين برنامه، يعنی پروژه انقلاب فرهنگی در حزب جمهوری اسلامی برنامه ريزی شد و شخص آقای آيت از کسانی بود که پشت آن بود. در نوارهايی که از او به دست آمد و منتشر شد، گفته بود که ما برنامه هايی در دانشگاه ها خواهيم داشت که پدر آقای بنی صدر هم نمی تواند جلو آن را بگيرد.
_روشنفکر دينی، کسی است که محوريت در کارش با نقد است. روشنفکر دينی با يک مبلغ دينی يا روحانی فرق دارد. روحانی کارش نقد نيست. کارش تبليغ و ترويج انديشه دينی است که در جای خودش محترم است. ولی روشنفکر دينی آن نقش را بازی نمی کند. نقش روشنفکر دينی، نقد اجتماعی دين و نقد معرفتی دين است و به اين کار اهتمام می ورزد و از اين طريق انديشه دينی را شست و شو می کند.
_حکومت ايران، هميشه نگران از ظهور يک آلترناتيو بود. هر کسی که آلترناتيو بالقوه بود سرش را می زدند. من گمان می کنم از جايی که گمان نمی بردند، اين آلترناتيو سبز شد، اسمش هم جنبش سبز شد و اميدهای ما را هم سبز کرد و لذا اميدواريم که آينده ما هم سبز باشد.